BIOGRAFIE


Yvonne van den Eerenbeemt -geboren in 1981 in Tegelen (Noord-Limburg)- groeide op in Venlo als eerstgeborene van een gitarist en een zangeres. De paplepel was meedogenloos en zoet.

Ze ging naar de Vrije school in Venlo en daarna naar de middelbare vrije school in Eindhoven. Bij Theaterplan speelde zij haar eerste hoofdrol, waarvoor zij de prijs voor ‘jong talent Brabant’ uit handen van wijlen Mary Dresselhuys mocht ontvangen.

Tijdens haar opleiding aan de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater werd haar Limburgse accent er met zachte hand uitgeslagen en kwam ze erachter dat ze liever een onzeker bestaan als zelfmakend artiest ambieerde, dan een musicalcarriere.

Na de opleiding richtte Yvonne zich danook voornamelijk op het maken en spelen van eigen werk in verschillende theatergroepen en formaties waaronder theatergroep ‘Los Hyenos’ en muziektheatergezelschap ‘Julia’s Junkyard’. Daarnaast speelde ze o.a. bij V&V entertainment, Studio100 en Theater Terra. Voor t.v. speelde zij een aantal gastrollen en was zij vaste actrice van het dagelijkse candid camera programma Trick&Treat van Veronica. De afgelopen 2 jaar was ze verslaggever bij Uitmarkt t.v. en eind 2014 mocht ze een nieuw programma voor NPO zapp presenteren: De Invaller.

In 2014 won zij zilver op het Amsterdams kleinkunstfestival met haar voorstelling ‘Vuile was’. Op dit moment doet ze losse theater- en televisieprojecten en tourt ze met haar voorstelling SIRENE.